Am continuat experimentele cu lemnele OFF, parasind zona de confort Def-Def+ pe care ani de zile am crezut că mi se potrivește. Dar lucrurile evoluează neîncetat(mai ales jocul softistilor impotriva ierbii), așa că a fost musai să migrez pe alte tăr?muri înc? neexplorate în speranța unori noi oportunități. In tenis e ca in viață, fericirea e aproape, dar dacă nu te obosești să dai colțul, va rămâne pe veci o himeră.
Deci concret, am primit de la prietenul Levi un lemn minunat din gama OFF, un arylate-carbon cu miez de meranti, ceva excepțional! Rapid, flexibilitate exact cât trebuie pentru topspin și in primul rand un simț moale pe care Grass Dtecs se simte ca acasă. Ce am câștigat cu acest lemn? Un topspin mult mai rapid, o viteză mult sporită la capace și contre. Pe BH blocul cu iarba e mai rapid, cu o traiectorie mai joasă și un spin reversal foarte bun. Chop-blocul este mai eficient la fel și atacul. Toate acestea coroborate, lasă adversarului un timp de reacție mult mai scurt, deci marja de eroare a returului crește. Acest lemn a devenit instantaneu N0.1 în panoplia mea.
Am continuat să sap în zona lemnelor teoretic interzise jocului cu iarba, facând un mare pas înainte, în plaja OF+. Am fost întotdeauna un fan al lemnelor de balsa, mi-a placut mult acea muzicalitate specifică a lor. Așa că am cumpărat de pe forum un TSP 8,5 Balsa OF+, catalogat de marea majoritate a site-urilor de specialitate ca unul din cele mai rapide lemne de pe piață. La inceput, cu un Grass Dtecs a fost rachetă, pur si simplu era de nestăpânit. Dtecsul a fost mazilit, și în locul lui a urcat pe tron Stiga Vertical 55 OX, de altfel o iarbă foarte lenta... și a venit surpriza de proportii! Lemnul si fața în cauză formează un cuplu extraordinar, cu putere de reacție mare la jocul de la distanță, chop-bloc super și cel mai bun atac cu BH din toate combinațiile probate până acum.
Astfel am ajuns să oscilez între cele două oportunități nou ivite și mă aflu în dilema clasică a măgarului lui Buridan, mie teama șă nu mor de foame și sete între brațul de f?n și găleata de apă!